Pravý dôvod nenávisti medzi Harrym a Williamom?! Rolu zohral aj Dianin brat!

Vlečúca sa roztržka medzi princom Harrym a princom Williamom zrejme začala skôr a inak, než sa verejnosť doteraz domnievala. Podľa pripravovaného diela autora sprievodnej knihy k seriálu Koruna bola dôvodom zamýšľaná svadba S Meghan Markle. William Harrymu sobáš vyhováral a poštval proti nemu aj ich strýka, brata zosnulej princeznej Diany.

Kniha Battle of Brothers, v slovenčina Súboj bratov, je síce vo fáze tlače a vyjsť má v polovici októbra, autor Robert Lacey sa ale už teraz rozhodol s fanúšikmi podeliť o niekoľko pikantných záležitostí zo vzťahu najznámejšieho bratského dua.

​Jednou z do očí bijúcich záležitostí sú vzájomné antipartie vojvodov zo Sussexu a ich proťajškov z Cambridge. Spory medzi bratmi mali údajne začať krátko po svadbe Harryho s Meghan. Podľa Laceyho ale konflikt vznikol dlho predtým, než si manželia povedali svoje áno.

​V tom čase sa Williamovi nepozdávala rýchlosť, s akou na to jeho brat a Meghan išli. Zatiaľ čo on s Kate Middleton prežil pred svadbou v roku 2011 dlhý romantický vzťah, Harry a jeho americká priateľka uvažovali o svadbe už dva roky po zoznámení. Harry si údajne nechcel vypočuť Williamove námietky a tak si princ na pomoc privolal strýka Charlesa Spencera, ktorý im mal svadbu vyhovoriť.

​V knihe sa píše, že výsledok Spencerovej intervencie bol vskutku otrasný. Harry odmietal svoje plány odložiť, strýka ale nevinil. Vraj rozumel tomu, prečo mu chcel pomôcť, napriek tomu bol totálne nahnevaný na svojho brata, že do toho zatiahol blízkeho člena rodiny. Tým sa vlečúce spory, ktoré pretrvávajú dodnes, údajne začali. po svadbe v roku 2018 už k sebe bratia nemali tak blízko, rozdelili si kancelárie a neskôr aj nadácie. Tohtoročný "Megxit" už bol len čerešničkou na trpkej torte.