TOP 10 zaujímavostí o filme Doktor Strange: TOTO ste určite netušili!

Fanúšikovia marveloviek, pozor! Už dnes večer sa môžete tešiť na film Doctor Strange. Kým sa ale pohodlne usadíte na gauč, prečítajte si zopár zaujímavostí o tomto filme.

​Štúdio Marvel uviedlo film Doctor Strange o svetoznámom neurochirurgovi Dr. Stephanovi Strangovi, ktorého život sa zmení po strašnej dopravnej nehode. Tá mu znemožnila používať ruky. Keď ho tradičná medicína sklame, je Strange nútený hľadať uzdravenie a nádej inde. A tak sa vypraví na mystické, odlúčené miesto známe ako Kamar-Taj. Čoskoro zistí, že Kamar-Taj nie je len chrámom uzdravenia, ale aj základňou pre boj s temnými silami, ktoré chcú zničiť našu realitu. Onedlho si musí Strange - vybavený novými magickými schopnosťami - vybrať, či sa vráti k pôvodnému životu plnému bohatstva a slávy, alebo sa všetkého vzdá a bude brániť svet ako najmocnejší čarodejník vo vesmíre.

TOP 10 zaujímavostí o filme:

1. Jedným z primárnych cieľov Scotta Derricksona bolo, že chcel využiť mohutný rozpočet na vizuálne efekty produktívne, respektíve hneď od začiatku nemal v úmysle sprostredkovať cez vizuálne efekty len deštrukciu. Chcel zobraziť skôr budovanie bež ničenie.
2. Štáb spolu s kameramanom Benom Davisom sa rozhodli nakrútiť mnoho exteriérov v Nepále na film, pretože digitálna kamera by nikdy nedokázala zachytiť čaro Káthmandú.
3. Všetky chirurgické procedúry a postupy zobrazené vo filme by malo do značnej miery odpovedať skutočnosti. Sám režisér pozeral v rámci príprav záznam operácie mozgu.
4. V tomto filme sa prvýkrát objavilo nové intro Marvelu, ktoré je kombináciou záberov z predošlých snímkov Marvel Cinematic Universe.
5. Ide o prvý film Marvel Cinematic Universe, ktorý nie je zo série Thor alebo Avengers, kde si Chris Hemsworth zahral postavu Thora.
6. Doctor Strange sa pozrel aj do takzvanej kvantovej ríše, do ktorej sa smrteľník môže dostať len pomocou čarovného portálu alebo technológiou Hanka Pyma.
7. Newyorská svätyňa Daniela Drumma, ktorej sa Strange ujal, sa nachádza na adrese 177A Bleecker Street a dom s týmto číslom v danej ulici v New Yorku skutočne nájdete.
8. V nemocnici Metro-General Hospital nepracoval len Stephen Strange, ale aj Claire Temple, Matt Mudrock - Daredevil a objavil sa tam aj Wilson Fisk.
9. Hlavný hrdina havaruje na Hromnice, čo odkazuje na komédiu Na Hromnice o deň viac ktorý hovorí o časovej slučke, ktorú Strange použije v závere filmu.
10. Stephen sa dal na medicínu po tom, čo jeho sestra dostala počas plávania kŕč a utopila sa. Táto scéna sa vo filme mala objaviť, ale nikam do príbehu nezapadla, a preto ju odstránili.

Nenechajte si ujsť film Doctor Strange už dnes večer o 20:35 hod. na JOJke!