Nakrúcajú sa nové Tri oriešky pre Popolušku: TÁTO kráska nahradí Libušu Šafránkovú!

Českú klasiku Tri oriešky pre Popolušku z roku 1973 prerábajú nórski filmári. Libušu Šafránkovou v hlavnej úlohe nahradí speváčka a finalistka nórskej SuperStar Astrid Smeplassová.

Hoci sa to môže zdať zvláštne, v Nórsku rovnako ako u nás je sledovanie príbehu o Popoluške dlhou a obľúbenou tradíciou. Veď sa tam prvýkrát vysielal už v roku 1975, teda dva roky po premiére na našom území. A pred Vianocami sa objavuje v televízii každý rok. Keď sa tak raz v 90. rokoch nestalo, diváci sa sťažovali tak hlasno, že sa Popoluška zase vrátila.

Ako priznáva finalistka SuperStar z roku 2013, aj ona pred Vianocami rada zasadne k televízii a na Popolušku sa pozrie. Vníma ju vraj ako príbeh ponižovaného dievčaťa, ktoré sa postaví na vlastné nohy, a tak ju tiež Astrid stvárňuje. „Vidíme jej cestu, ako ju nevlastná matka utláča a šikanuje. Nakoniec ale získava sebadôveru a bráni sa. Jazdí na koni a loví, aj keď je dievča. Myslím, že je  vzorom, vyžaduje to odvahu," opisuje Astrid s tým, že by chcela, aby nová Popoluška bola rovnako ako pôvodná inšpiráciou pre dievčatá.

„Chvíľu som nič nezverejňovala, pretože ma zamestnalo učiť sa jazdiť na koni a strieľať z luku a šípu!" Uviedla mladá Nórka na svojej sociálnej sieti.

Rolu princa po Pavlovi Trávničkovi preberá dvadsaťtriročný Cengiz Al. „Cengiz je naozajstný princ, fantastický herec a skvelý človek. Dokonca aj naše kone sa do neho pri natáčaní zamilovali," vyhlásila o ňom režisérka.  

Čo poviete na nového princa?

View this post on Instagram

A post shared by Cengiz Al (@cengizal)

Nejde o prvý snahu nórskych filmárov o natočenie príbehu o Popoluške. Pred šiestimi rokmi dokonca požiadali režiséra pôvodného filmu Václava Vorlíčka o autorské práva s tým, že by režisér, ktorý predvlani skonal, mal nad filmom dohľad. On to odmietol, vraj by sa na natáčaní už nudil. K prerábke tak dostali Nóri povolenie až teraz. Na starosť ju má nórska verejnoprávna televízia NRK, réžie sa ujala Cecilia A. Mosliová. Natáča sa v skanzene Maihaugen v Lillehammeri a premiéra filmu by mala byť v novembri.

Vypočujte si, ako nórska Popoluška spieva!