Fanúšikovia Karla Gotta sa môžu tešiť na knihu či film o hudobnej legende! Kedy sa ich dočkajú?

Z dôvodu pretrvávajúcej pandemickej situácie spojenej s ochorením Covid-19 sa posúvajú plánované projekty, ktoré nesú odkaz Karla Gotta. Vdova Ivana Gottová oznámila, kedy sa fanúšikovia dočkajú knihy, filmu i koncertov.

"Veľmi ma mrzí, že všetkým manželovým priaznivcom, aj tým, ktorí sa na plánované projekty tešili, musím oznámiť, že sa dokumentárny film Karel, spomienkové koncerty Pocta Karlovi Gottovi aj jeho knižná autobiografia posúvajú. Rozhodla som sa tak po dlhej a zrelej úvahe, a to najmä z dôvodu pretrvávajúcej pandemickej situácie v SR i vo svete spojenej s ochorením Covid-19. Pevne však verím, že ma v záujme zdravia nás všetkých pochopíte," uviedla Ivana Gottová, konateľka agentúry Karel Gott Agency.

Kniha

Vzhľadom k tomu, že Ivana Gottová získala ešte počas uplynulého roka veľké množstvo unikátnych fotografií a dokumentov, ktoré doteraz nikdy neboli zverejnené, pretiahol sa rovnako tak i termín dokončenia knihy. Teraz ale už prácu na obrazovej dokumentácií finalizujú.

"Som si veľmi dobre vedomá toho, že žiadna iná autentická autobiografia môjho manžela Karla Gotta už nebude vydaná. Cítila som preto povinnosť tieto materiály verejnosti v knihe poskytnúť. Bola by veľká škoda, keby som o ne manželových priaznivcov ochudobnila. Môžem už teraz prezradiť, že kniha bude veľkoformátová a bude obsahovať na 700 stranách okrem manželových textov, ktoré stihol dopísať ešte za svojho života, tiež okolo 1700 fotografií a dokumentov. Verte mi, že knihu dokončujem s celým tímom s najlepším vedomím a svedomím tak, aby tu po zosnulom manželovi zostala dôstojná pamiatka a bola presne v súlade s jeho predstavami, a aby z nej mala radosť nielen celá jeho rodina, ale predovšetkým vy, jeho verní priaznivci a drahí fanúšikovia. "

Finálny termín vydania knihy je naplánovaný na leto 2021 k jeho nedožitým 82. narodeninám.

Zdroj: Instagram/KGa

​Koncerty

"Obávame sa, že hromadné akcie a koncerty budú v najbližšej dobe ešte veľmi obmedzené. Aby sme nemuseli znižovať počet miest v O2 aréne a aby sa spomienkových koncertov Pocta Karlovi Gottovi mohli zúčastniť všetci, ktorí si zakúpili vstupenky, rozhodli sme sa o presunutie termínu na jún budúceho roka," vysvetľuje Ivana Gottová. Koncerty sa uskutočnia 19. a 20. júna 2022.

Súčasná situácia neumožňuje uvedenie filmu Karel do kín, preto vdova s ​​celým tímom verí, že novozvolený dátum 30. september 2021, je už reálny. 

;