Doteraz nezverejnené fotky: Lukáš Kimlička sa podelil o nádherné zábery Márie Kráľovičovej!

Vo veku 95 rokov nás navždy opustila slovenská legenda a národná umelkyňa, Mária Kráľovičová. Pripomínajú si ju nie len jej hereckí kolegovia, ale aj známy slovenský fotograf Lukáš Kimlička, ktorý sa podelil o doteraz nezverejnené fotografie herečky. Takýmto spôsobom si uctil jej pamiatku. Pozrite na tie nádherné zábery!

Legendárna Mária Kráľovičová stvárnila desiatky významných postáv v klasickej aj v súčasnej slovenskej a svetovej dráme. Dokopy odohrala vyše štyristo divadelných, filmových a televíznych postáv a ešte dvojnásobok v rozhlase. Na doskách Slovenského národného divadla účinkovala nepretržite krásnych 74 rokov. Na javisku bola kráľovnou aj intelektuálkou. Bola Oféliou, Júliou, svätou Janou či Marilyn Monroe. Osudnou sa jej ale stala Sládkovičova Marína.

Bola prvou slovenskou televíznou herečkou aj prvou recitátorkou, ktorá reprezentovala slovenskú poéziu na troch kontinentoch. Počas svojej neuveriteľnej kariéry získala množstvo ocenení. V roku 2002 jej prezident udelil štátne vyznamenanie Rad Ľudovíta Štúra I. triedy a o desať rokov neskôr dostala Medailu prezidenta SR. Je nositeľkou ocenenia Zlatého krokodíla, Krištáľového krídla, má svoju tabuľku na chodníku slávy v Bratislave a v rámci odovzdávania ocenenia Osobnosť televíznej obrazovky (OTO) ju v roku 2006 uviedli do Siene slávy.

Dnes si jej pamiatku uctil aj známy slovenský fotograf Lukás Kimlička, ktorý pridal na svoj Instagram doteraz nezverejnené zábery Márie Kráľovičovej. Ide o nádherné a autentické zábery herečky. „Toto sú doteraz nezverejnené fotky našej Maríny. Pamätám si, že som mal veľký stres, keď som s ňou mal fotiť. Úplne zbytočne. Marína prišla do ateliéru ako neriadená strela. Toľko optimizmu, energie a šťastia priniesla so sebou, že na to spomínam dodnes. Bola to pre mňa česť Vás fotiť. Odpočívajte v pokoji Marína,“ napísal Kimlička k fotografiám herečky. Doteraz nezverejnené zábery Márie Kráľovičovej si môžete pozrieť nižšie v článku!

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lukas Kimlicka (@lukaskimlicka)

Rodine, blízkym a priateľom vyjadrujeme úprimnú sústrasť!