Viete, prečo je kultový Grinch zelený? Možno ste netušili, čo stojí za nezameniteľnou farbou!

Viete si predstaviť, že by mal legendárny Grinch inú farbu ako zelenú? Do farieb ho prvýkrát ponorili v roku 1966 a stojí za tým banálny príbeh!

Na všetko hundre, no zo všetkého najviac neznáša Vianoce. Možno by ste nepovedali, že je na svete niekto, kto ich tak nenávidí ako zelený chlpáč. Grinch žije samotárskym životom v jaskyni. Jediným spoločníkom mu je jeho psík Max. Z jaskyne sa odváži vyjsť len, ak mu dôjdu zásoby jedla. Nákupy by neboli až takým problémom, ak by v mestečku nežili prehnane pozitívni ľudia. Celé mesto je ponorené do vianočnej atmosféry, všade sú ozdoby a chutné koláčiky. Vianočná idylka prekáža len Grinchovi. Všetko môže zmeniť až dievčatko Cindy, s ktorými sa namosúrený zelenáč jedného dňa stretne! 

Tento kultový príbeh vám je určite dobre známy a v niektorej z verzií ste ho zrejme už videli viackrát. Zamýšľali ste sa však niekedy nad tým, prečo tvorcovia postavičku nakreslili zelenú? Pravdou je, že pôvodná karikatúra ešte z rok 1957 mala čierno-bielu farbu. Až v roku 1966 dostal Grinch konečne farbu. Animátor Chuck Jones sa údajne inšpiroval svojím autom, ktoré bolo v rovnakom odtieni, v akom dodnes postavičku vídame! 

Zdroj: TV JOJ

Sledujte animovaného Grincha dnes o 17:15 na JOJke!