Prísne opatrenia na nakrúcaní Zlatej masky: Ako fungovalo zákulisie tejto veľkolepej šou?

Zlatá maska bude plná zábavy, spevu, tanca a aj tajomna. Účinkujúci, ktorí pred detektívov predstúpia v jedinečných kostýmoch, budú predovšetkým chrániť svoju vlastnú identitu. Ako sa podarilo zakryť najlepšie chránené tajomstvo šoubiznisu?

Dvanásť mediálne známych tvárí sa ukrýva vo výpravných maskách, ktoré sa divákom a detektívom predstavia s fantastickými vystúpeniami, ktoré berú dych. O tom je veľkolepá šou Zlatá maska, ktorá na JOJke odštartuje už túto nedeľu. Keďže v šou ide predovšetkým o to, aby nikto nepoznal skutočnú identitu masiek, museli tvorcovia vymyslieť a dodržiavať prísne opatrenia. O tom, kto sa skrýva v kostýme, netušila ani väčšina štábu. Kto je kto ale netušili ani jednotlivé masky. Bola to veľká výzva, o ktorej v Ranných novinách porozprával koordinátor masiek a účinkujúcich Ondrej Benko. "Robili sme naozaj všetko pre to, aby sme neprezradili ani najmenšiu indíciu, aby ich nikto nespoznal," prezrádza. Dopredu dokonca nacvičovali aj hity, ktoré v šou odznejú. "V šou zaznejú niektoré úžasné hity a niektoré výkony sú lepšie ako originál. Museli sme zriadiť pojazdné štúdio a museli sme sa vydať do miest, odkiaľ boli naše celebrity, lebo nemali vždy čas oni, aby prišli za nami. Následne sme v hoteli zabookovali izbu, kde sme si zmontovali to štúdio a tam sme hádali optimálne tóniny a nacvičovali sme to. Často sme pritom vzbudzovali podozrenie, pretože keď sme prišli do hotelov, chceli sme aspoň 2-3 izby naľavo a napravo nech sú voľné. Boli sme až paranoidní," priznáva Ondrej Benko.

​Vyrábať takúto šou je zážitkom, ktorý dlho utkvie v pamäti. "Miestami to bolo až surreálne až bizarné. Stávalo sa, že keď bolo nastúpených šesť masiek, pri niektorých stáli maskérky, ktoré ich ovievali, pri iných bola kolegyňa s kyslíkovým prístrojom, pretože v tých maskách sa pomerne náročne dýchalo. Keď museli niekedy dlhšie vydržať, stávalo sa, že potrebovali doplniť kyslík," odtajil koordinátor. Keďže pod maskami sa skrývajú celebrity, niektoré z nich mali aj špeciálne požiadavky. Aké to boli, to sa dozviete vo videu.

Nenechajte si ujsť Zlatú masku už v nedeľu o 20:35 hod. na JOJke!

Tagy: Zlatá maska