Po boku Latináka si zahrala nečakaná posila: V tejto role by ste ho rozhodne nečakali!

Teraz už mal pod palcom úplne všetko.

V dnešnej ôsmej epizóde historického seriálu 1890 uvidíme nečakanú hereckú posilu. K desiatkam zaujímavých seriálových tvárí nielen zo Slovenska dnes pribudne nové meno, ktoré by čakal len málokto. Na starosti bude mať dokonca posledné minúty v obesencovom živote.

Marton naposledy odhalil nielen meno Eržinho vraha, ale aj pravdu o Arpádovom atentáte na grófa v Hute. Ten už má vďaka tomu svoje dni načisto zrátané. Gróf Wisniewski našťastie atentát prežil a Marton tak má aspoň o jedného podozrivého menej. Po prevalení Arpádovej viny dnes predáka a grófkinho spolupracovníka čaká to najhoršie – poprava obesením.

V samotnom zábere popravy prichádza Lukáš Latinák alias predák Arpád na miesto, ktoré neveští nič dobré. Počas Arpádovho príchodu na šibenicu si môžeme všimnúť niečo nezvyčajné. V zábere totiž uvidíme aj viacerých členov štábu, ktorí sa netradične postavili pred kamery. Sprievod za zvuku fanfár mal napríklad na svedomí produkčný Roman Gombarček. Pod šibenicou zas vinníka čakal farár v sutane, ktorého si zahral samotný režisér seriálu 1890 Peter Begányi.

Ten mal dokonca s ružencom v ruke na starosti aj požehnanie obesenca, ktoré sa, žiaľ, nestretlo v posledných sekundách jeho života s nadšením. "Lukáš Latinák je kamarát, preto som musel prijať výzvu ho obesiť," vysvetľuje Begányi dôvod, pre ktorý nemohol odolať takejto zaujímavej mini role. Skúsený režisér je tiež známy tým, v každom vlastnom seriáli si zahrá nejakú malú postavu. "Robím to preto, aby aj režisér nezabudol, čo je to filmové herectvo, aké je to náročné a čo všetko to obnáša," prezrádza režisér. Pod palcom tak mal tento raz skutočne všetko a mohol si tak na vlastnej koži vyskúšať, aké náročné to herci v seriáli 1890 majú. Dnes to bude poriadne akčné. Ako dopadne poprava?

Sledujte ôsmu epizódu historického seriálu 1890 už dnes o 20.35 na JOJke!

HLÁŠKYZO SERIÁLU