Ďalšia vražda v kaštieli? Grófkina smrť má od náhody pekne ďaleko!

Kto má na svedomí ďalšiu zbytočnú smrť?

Za sebou máme ďalšiu epizódu historického seriálu 1890, ktorá opäť poriadne zamiešala karty i celý dej. V kaštieli pribudla ďalšia obeť a nič už nebude také ako predtým. Černý síce svoj boj o holý život vyhral, no zubatá predsa len nezaháľala a prišla si po inú obeť. Júliina oslava 21. narodenín napriek hojnej účasti šľachty nedopadla celkom podľa predstáv všetkých zúčastnených. Mohla za to najmä grófka, ktorá sa utápala v žiali a alkohole pri predstave, že bude musieť opustiť kaštieľ a zvyšok života strávi v sanatóriu kdesi v Tirolsku.

Žiaľ, grófka sa už cesty nedožila a jej telo kaštieľ nikdy neopustí živé. Júlia totiž našla svoju matku utopenú vo vani. Horší záver oslavy si už ani nemohla predstaviť. Po príchode grófa, detektíva Martona a Huberta k mŕtvole všetci prítomní verili tomu, že išlo o samovraždu alebo nešťastnú náhodu. Krátko po smrti ešte nevedel ani samotný Marton vyvrátiť žiadnu z teórií.

Všetko sa však zmenilo pri tajnej obhliadke grófkinho tela v truhle. Po odchode trúchliacich obyvateľov kaštieľa z miestnosti využil Marton situáciu a dôkladnejšie preskúmal nehybné telo nebohej. Všimol si na ňom hneď niekoľko nezvyčajných vecí. Hrubá vrstva líčidla zakrývala podstatné detaily, a to dokonca aj vo vnútri úst, odkiaľ sa mu podarilo dokonca vyloviť kúsok zelenej látky. Marton si je istý, že grófkino utopenie nebola samovražda, nehoda a už vôbec nie náhoda. Všetko podľa neho nasvedčuje tomu, že ide o vraždu. Kto má podľa vás na svedomí grófkino utopenie?

Najnovšiu epizódu nájdete v našom bezplatnom archíve!

HLÁŠKYZO SERIÁLU