Pýtate sa na Facebooku: Koľko času majú súťažiaci v šou Bez servítky na varenie?

Kulinárska šou Bez servítky odštartovala na obrazovkách JOJky len v januári, no odvtedy si získala stabilnú fanúšikovskú základňu. Diváci tejto relácie sa nás na Facebooku pýtali viaceré otázky ohľadom pravidiel a na tie vám teraz zodpovieme!

Princíp obľúbenej kulinárskej šou Bez servítky je jednoduchý. Každý týždeň sa zíde pätica väčších či menších nadšencov varenia, ktorí svojich hostí a súperov zároveň pohostia trojchodovým menu. Každý deň varí iný súťažiaci a ostatní jeho kulinársky počin hodnotia bodmi na stupnici od 0 do 10. Boduje sa pritom nielen chuť a vzhľad jedla, ale i prestieranie stola a program. Prípravu tabule a pokrmov však musia účinkujúci stihnúť za vymedzený čas. Práve to je najčastejšia otázka, ktorú sa nás pýtate prostredníctvom sociálnych sietí.

Zaujíma vás, koľko času na to všetko podľa pravidiel majú.Súťažiaci musia varenie a prestieranie stola stihnúť za približne 3 až 3 a pol hodiny,“ prezradila dramaturgička Bez servítky Ľudmila Lenárová. Mnohí diváci sa tiež pýtajú, či si suroviny na varenie zabezpečujú adepti na výhru sami alebo ich dostanú od produkcie. Náklady na suroviny, ktoré použijú na varenie, majú účinkujúci preplatené,“ dodala Lenárová.

Sledujte obľúbenú kulinársku šou Bez servítky každý pracovný deň o 18:00 na JOJke!