Splnila, čo sľúbila: Denisa zo šou Bez servítky darovala výhru chorému chlapčekovi!

Minulý týždeň získala v kulinárskej šou Bez servítky od svojich súperiek najviac bodov tmavovláska Denisa. Tá pred kamerami sľúbila, že výhru vo výške 500 eur venuje „malému princovi Maxovi“. Svoje slová dodržala a peniažky naozaj darovala malému bojovníkovi!

Prvý rok života malého princa Maxa by sa dal prirovnať k tragédii. Už tesne po príchode na svet si musel svoj život vybojovať. Maxík sa narodil v 26. týždni. Jeho telíčko vážilo 1010 g, meral 41 cm, no apgar skóre mal 8,9, čo bolo prvým znamením, že sa narodil Bojovník s obrovskou chuťou žiť. Prvé týždne sme si vypočuli mnoho prognóz, mnoho žialivých definícií z lekárskych učebníc, ale dnes vieme skonštatovať, že 90% z nich ostalo naozaj len vetou v učebnici,“ opísali rodičia na oficiálnej stránke chlapčeka. Najväčším problémom bolo krvácanie v hlavičke, ktoré sa spustilo niekoľko hodín po narodení. Nasledovala operácia, ktorá situáciu stabilizovala, no poškodenie mozgu bolo značné.

Prvé dva mesiace života Maxík strávil v nemocnici v inkubátore. Starali sa o neho obetavé sestričky, doktorka a vďaka ich úsiliu a chlapčekovej chuti žiť sa po troch mesiacoch konečne otvorili dvierka na inkubátore a rodina bola konečne spolu. Približne 3 mesiace po narodení sme si mohli vziať Maxíka domov a konečne sme si mohli ako rodinka na pár týždňov oddýchnuť. Radosť však dlho netrvala. V 7. mesiaci života prišiel akútny zápal v tele, ktorý bol spôsobený cudzím telesom v telíčku. Shunt, ktorý mal Maxík zavedený na odvádzanie tekutiny z mozgu, žiaľ, zapríčil katastrofu. Na chirurgiu sme boli prijatí v posledných minútach. Opäť sa ukázala bojovnosť malého telíčka, ktoré sa rozhodlo, že to skúsi bez pomoci prístrojov. Pán doktor mu dôveroval a shunt z tela vybral. Odvtedy sme mali svojim spôsobom ten najkrajší život. Maxík neskutočne ožil, rozdával hrkálkový smiech a hádzal očkom po všetkých v okolí,“ priblížili rodičia.

Malý princ Max Zdroj: Občianske združenie Malý princ Max

Maxík podstupuje rôzne terapie a krôčik po krôčiku sa všetci nažia o zlepšenie jeho stavu. Všetko však stojí veľa financií a tak sa víťazka šou Bez servítky, tmavovláska Denisa, rozhodla, že výhru vo výške 500 eur venuje jemu a jeho rodine. Odovzdanie peniažkov bolo nesmierne emotívne a už na prvý pohľad bolo vidieť, že mamička aj samotný malý princ Max sa veľmi tešia. Denisa, klobúk dole!

Sledujte šou Bez servítky každý pracovný deň o 18:00 na JOJke!