Môže vás talianska kuchyňa ešte prekvapiť? Lukáš chalanom náročným menu vytrie zrak!

Na záver týždňa náš čaká gastronomický večer u Lukáša. Ten je taktiež profesionálny kuchár a pracuje v talianskej reštaurácii. Ak si myslíte, že talianske jedlo sú len cestoviny a pizza, ste na omyle!

Tento týždeň v Bez servítky vidíme rôznymi krajinami inšpirované chute. Nechýbalo slovenské menu ani to české, keďže máme možnosť zažiť gastronómiu našich západných susedov prostredníctvom obrazoviek. Zaujímavé bolo určite tiež menu, ktoré majú radi v Škandinávii, keďže tam pôsobil Filip Urbanič, ktorý varil v pondelok. Dnes sa na chvíľu prenesieme do Talianska. "Som veľmi výbušná povaha, preto pracujem v talianskej reštaurácii," zaznie z úst Lukáša, ktorý navarí hosťom dnes. "Vždy som sa motal v kuchyni u mamy, najprv ma to nebavilo, ale potom ma to začalo veľmi baviť," prezradí niečo o sebe!

Chcete si varením zarobiť 1000 eur za jediný týždeň a vyhrať ďalších 1000 eur? Tak neváhajte, prihlásiť sa môžete prostredníctvom formulára na tomto odkaze!

Ak máte radi taliansku kuchyňu a ste fanúšikom pizze či cestovín, toto menu nebude zrejme pre vás. Lukáš sa vydá cestou surovín, ktoré v našich končinách nie sú až také bežné alebo si ich väčšina Slovákov nemôže dovoliť. V predjedle nebude chýbať hľuzovka, hlavné jedlo bude z jahňaciny. Možno ste nevedeli, že Taliani majú tieto suroviny veľmi radi. "Toto menu som zvolil na základe talianskych ingrediencií a tie sú najkvalitnejšie," zaznie u úst dnešného kuchára. Otázkou je, či môže takéto menu jeho profesionálnych hostí v obore gastronómie ešte prekvapiť. Dozvieme sa to na konci dnešného večera vo finále!

Zdroj: TV JOJ

Sledujte finále Bez servítky dnes o 17:50 na JOJke!