Škrupiny v nátierke a porcie ako pred výplatou: TOTO niekto nazve vysokou gastronómiou?

Boris je tento týždeň najmladším členom partie. Už sme však zistili, že vek nie je rozhodujúcim faktorom toho, či niekto vie variť. Hostia budú mať po dnešku nenaplnené očakávania!

Osemnásťročný Boris študuje odevný dizajn. Tento fakt určite nikomu neunikol, usudzujúc z jeho pestrých a nikdy nie nudných outfitov. Ako mu pôjde varenie pre hostí, ktorí už majú čo-to odvarené a ochutnané? Na pomoc si pre istotu prizve svoju kamarátku. Výsledkom však nebude zrejme také menu, aké by si prial. Predjedlo - vajíčková nátierka - bude extrémne presolené. Boris tam bez váženia prisype soľ, vlastne ju tam skôr nasype bez ochutnania a môže len dúfať, že hosťom bude chutiť. Zachrániť to môže pečivo, ktoré sa k nátierkam podávať musí. Alebo by aspoň malo. Boris zabudne pečivo kúpiť, nezoženie ho ani od pomocnej kuchárky. To zďaleka nebude jediná surovina, ktorá mu pri príprave predkrmu bude chýbať. Uvarené vajíčka ošúpe hlava-nehlava a nebude prekvapením, že sa tam ocitne aj nejaká škrupinka. Na konci prípravy si už nebude sám istý, či rozdelil škrupinky od vajec!

Chcete si varením zarobiť 1000 eur za jediný týždeň a vyhrať ďalších 1000 eur? Tak neváhajte, prihlásiť sa môžete prostredníctvom formulára na tomto odkaze!

Keď pred hostí naservíruje minimalisticky vyzerajúce predjedlo, budú v šoku. Stále to môže zachrániť pečivo. Toho však nikde nebude a hostia budú musieť presolené jedlo zjesť bez pečiva. "To sa takto zvykne podávať v reštaurácii - vo vysokej gastronómii," zaznie z úst dnešného šéfkuchára. S vysokou gastronómiou to však nebude mať moc spoločné. Renáta Borisa poprosí, aby jej ukázal "niečo z prípravy". Nebude mu veriť, že pripravoval nátierku sám. Boris donesie tanier, kde bude v jednom hrnci nátierka aj škrupiny. To už hosťom nebude všetko jedno. Zďaleka to nebude jediné prekvapenie. Ako druhý chod pristane hosťom extrémne malá gramáž mäsa a necelý kopček ryže. Ak sa doteraz nenajedli, zachrániť ich môže už len dezert. Príde ďalšie sklamanie!

Sledujte Bez servítky pracovné dni o 17:50 na JOJke!