Olej z borovice, mäso na slame a dezert z batátu? TOTO ešte neochutnali ani profesionáli!

Tento týždeň vidíme v Bez servítky súťažiť profesionálov v gastronómii. Štyri dni sme videli skutočné kuchárske umenie a možno divákov ani kuchárov už nič nemôže prekvapiť. Je tu však Daniel Hamrák!

Šéfkuchár, ktorého pôvod možno hľadať na východe našej krajiny, privíta hostí v prechodnej chalupe na Kopaniciach. Variť vie, o tom sa hádať nemusíme, otázkou je, či môže jeho kuchárske umenie prekvapiť hostí, ktorí sú rovnako v kuchyni profesionáli. Dnes to bude pre hostí skutočný gastro zážitok. Keďže privíta Dano hostí v chalúpke v lese, menu inšpiruje práve týmto prostredím. Využije lokálne suroviny aj materiál z lesa, ktorý by vám možno nenapadlo zakomponovať do varenia.  Divinu sme tento týždeň už na tanieri prostredníctvom televíznych obrazoviek mali, nie však jelení jazyk. Pri tom ide o časť zvieraťa, o ktorú zväčša poľovníci nemajú záujem. "Je to risk, ale ja som sa určite nebál. Sú tu kuchári, ktorí dajú šancu každému jedlu," zaznie z úst Dana pred samotnou konzumáciou. Jeleň bude zaúdený borovicou, ktorú kuchár v ráno svojho dňa D zbieral a urobil si z rastliny vlastný olej!

Chcete si varením zarobiť 1000 eur za jediný týždeň a vyhrať ďalších 1000 eur? Tak neváhajte, prihlásiť sa môžete prostredníctvom formulára na tomto odkaze!

Dá sa zážitkové predjedlo ešte prekonať? Ako druhé jedlo zvolí Dano tiež netradičné suroviny. V hlavnej úlohe to bude kozľa, mäso s typickým "zápachom" nemusí každý, no ide o veľmi zdravý a výživný druh mäsa. Zážitok sprostredkuje Dano aj tým, že hosťom zaúdi pred očami mäso na sene. Slama sa pri varení skutočne využíva. "Keď používam slamu, dávam ju k rybám, veľmi ma prekvapilo, keď ju dal ku koziemu mäsu," povie pondelkový kuchár. "Som rád, že som mohol byť súčasťou tohto večera," bude si pochvaľovať zážitok Marek Ort. "Keby som nenahneval kolegov, povedal by som, že to je najlepšie jedlo tohto týždňa," pochváli kolegu Marek. Dezert bude rovnako netradičný ako celé menu. Kuchár použije surovinu, ktorú by ste určite na sladký spôsob nevyužili. Sledujte už dnes večer, čím môže hosťom ešte vytrieť Dano zrak!

Sledujte Bez servítky pracovné dni o 17:50 na JOJke!