Výzva pre súťažiacich Bez servítky: Variť budú pre vegetariánku s intoleranciou na laktózu!

Tento týždeň Bez servítky štartujeme výnimočne až v utorok z dôvodu vysielania MS v hokeji. A už prvého dňa uvidíme, že to nebudú mať tento týždeň hostia jednoduché!

Prvou kuchárkou tohto týždňa Bez servítky bude Gabika, tridsaťjedenročná mamička dvojročnej dcérky, ktorá je z vlastných dôvodov vegetariánkou, no jej telo zároveň neznesie laktózu. Náročné to ma v živote, keďže variť a stravovať sa musí s ohľadom na svoje zdravie, no jednoduchá výzva to nebude ani pre jej konkurentov, ktorým môže vytknúť, ak na jej špecifické zdravotné požiadavky nebudú brať ohľad. Po tom, čo im naservíruje druhý chod, pochopia, že Gabika zrejme mäso nekonzumuje. Keď im prezradí, že nemôže ani laktózu, pochopia, že bude tento týždeň pre nich o niečo náročnejší, ak budú chcieť vyhovieť všetkým hosťom!

Relácia Bez servítky prináša jedinečnú možnosť! Trúfate si navariť za 2000 eur? Každý kuchár navyše získa ďalších 1000 eur za účasť. Môžete tak získať za jediný týždeň až 3000 eur! Prihláste sa TU.

"Ona príde do súťaže s tým, že je laktózovo intolerantná, je vegetariánka, tak potom, ako chce súťažiť?" Pomyslí si svoj názor na Gabiku dnes jeden z jej hostí. Otázkou je, nakoľko striktné je jej bezmäsité stravovanie. Niektorí vegetariáni totiž zvyknú spraviť pri jedení mäsa výnimku. Keď sa jej však hostia spýtajú, či u nich mäso ochutná, zásadne to odmietne. "Mäso ja nedám do úst za žiadnych okolností," povie Gabika, ktorá už 15 rokov neje mäso. Keďže hostia pred účasťou v Bez servítky o tom, že bude jeden z ich hostí vegetarián nevedeli, môže im to šance na výhru sťažiť. Predsa len je jednoduchšie nahradiť klasické mlieko, maslo či smotanu bezlaktózovou alternatívou. Gabika však prezradí, že u hostí bude brať ohľad na to, že nevedeli, že je vegetariánka a bude hodnotiť všetko okrem mäsitých častí! 

Zdroj: TV JOJ

Nenechajte si ujsť Bez servítky dnes o 17:50 na JOJke!