recept_polievka

Polievka: Na cimbalovú nôtu

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie: 

  • fazuľa Jokai 1 kg
  • údené bravčové koleno 500 g
  • červená fazuľa 3 PL
  • bravčová masť 3 PL
  • múka 1 ks
  • červená cibuľa 2 strúčiky
  • cesnak 2 ČL
  • mletá červená paprika 200 g
  • zmes koreňovej zeleniny
  • zelerová vňať
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • kyslá smotana
  • bobkový list

Príprava:

  • deň vopred namočíme suchú fazuľu v dostatočnom množstve vody
  • na masti a slaninke restujeme cibuľu. Pridáme údené koleno, bobkový list a varíme aj s fazuľou
  • po cca hodine varenia vyberieme z vody koleno, necháme vychladnúť, oberieme mäso a pokrájame na menšie kúsky
  • očistíme a nakrájame koreňovú  zeleninu, pridáme k fazuli
  • do polievky vložíme aj nakrájané mäso, opatrne solíme (mäso je veľmi slané), koreníme, vhodíme aj cesnak a vňaťku a varíme do zmäknutia
  • nakoniec si spravíme zápražku: v panvici zohrejeme masť, opražíme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu, potom posypeme múkou, červenou paprikou a dobre zmiešame
  • zápražku pridáme do polievky a necháme prevrieť

Môžeme podávať s kyslou smotanou a čerstvými chilli papričkami. Do polievky môžeme, ale nemusíme zavariť široké rezance.

Tagy: Polievka