recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: V našich vodách nepláva, no predsa sa na kilá predáva s teriyaki nudlami

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • koreňová zelenina
  • čínska zelenina
  • sojová omáčka
  • zázvor
  • cesnak
  • čínsky šalát Pak choi
  • koriander
  • losos
  • maslo
  • korenie
  • chili
  • olivový olej
  • klíčky mungo
  • brokolicové výhonky
  • citrón
  • udon rezance / alebo ľubovolné rezance
  • domáca vegeta
  • sézam biely
  • čierny ryžový ocot

Postup:

  • umyjeme, očistíme a nakrájame lososa na porcie
  •  jednotlivé porcie naložíme do koriandru, olivového oleja, citrónovej šťavy a odložíme do chladničky
  • v madle si pripravíme bylinkové maslo - koriander, maslo, citrón a soľ
  • očistíme si pripravenú zeleninu a nakrájame ju na tvary podľa chuti
  • pripravíme si teriakyi omáčku - sójová omáčka, cesnak, zázvor, ryžový ocot, cukor, chili
  • na panvičke zohrejeme ingrediencie na omáčku a necháme prejsť chute
  • v teriakyi omáčke orestujeme zeleninu
  • medzitým si dáme do hrnca variť vodu spolu s vegetou, kde uvaríme udon rezance
  • na panvici opečieme lososa
  • v polke pečenia pridáme bylinkové maslo, ktoré nám lososa dochutí
  • rezance spojíme so zeleninou a podlejeme teriakyi omačkou
  • po odstavení z ohňa pridáme mungo klíčky, čerstvý koriander a listy zo šaláta pak choi
  • všetko spolu premiešame

Podávame na tanieri s lososom, brokolicovými výhonkami a kúskom citróna. Posypeme sézamom, ktorý sme trošku opiekli na panvičke.

Tagy: Jedlo