recept_dezert

Dezert: Obraz maľovaný

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • mak
  • mascarpone
  • vanilka
  • physallis
  • hrušky
  • maslové sušienky
  • maslo
  • maliny
  • ríbezle
  • kakaové bôby
  • kokosový olej
  • kokosový cukor
  • banány
  • maslo
  • vajíčka

Postup:

  • mak, mascarpone, vanilku a kokosový cukor vymiešame na krém
  • v redukcii z lesného ovocia, ktorá nám zostala z hlavného jedla, uvaríme na "skus" ošúpané a jadrovníkov zbavené a na polovice nakrájané hrušky
  • ďalej redukujeme
  • hotový sirup naplníme do fľaše s tenkým otvorom
  • hrušky necháme vychladnúť a pokrájame na tretinky
  • okraj by mali mať sýty červeno ružový a stred by mal zostať svetlý
  • maslové sušienky pomelieme na prach a zmiešame s roztopeným maslom
  • odložíme do chladničky
  • z maku, veľmi zrelých banánov, žĺtkov, cukru a roztopeného masla vymiešame hladkú hmotu
  • z bielkov a štipky soli vymiešame tuhý sneh
  • zľahka vmiešame do makovej hmoty
  • vylejeme na maslom vymastený plech
  • pečieme na 170°C stupňov cca 30 -35 minút
  • na horúcu panvicu nasypeme kokosový cukor, ktorý necháme zľahka skaramelizovať
  • pridáme rozdrvené kakaové bôby a trošku kokosového oleja
  • spolu prehrejeme a necháme vychladnúť

Na stôl dáme obrus s teflónovou úpravou, aby neabsorboval tekutiny. Postupne naň navrstvíme makový krém, čerstvé ovocie, posýpku z maslových sušienok, hrušky varené v redukcii z lesného ovocia, kakaové bôby a natrhané kúsky makového bezlepkového korpusu. Na záver ešte pofŕkame sirupom z redukcie tak, aby sme vytvorili dojem abstraktného obrazu.

Tagy: Dezert