recept_predjedlo

Predjedlo: Slonie žrádlo

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • 250 g diétnej salámy (prípadne slovenská točená)
  • 200 g tvrdého syra (najlepšie Eidam)
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 4 - 6 ks sterilizovaných uhoriek

Na nálev:

  • 1 ks paradajkový pretlak
  • soľ
  • 1 PL kryštálový cukor
  • 3 PL  olej

Postup:

  • paradajkový pretlak dáme do hrnca 
  • ochutíme soľou a kryštálovým cukrom
  • pridáme olej
  • necháme prevrieť cca 2 minúty
  • nálev na šalát necháme vychladnúť
  • salámu nakrájame na menšie kúsky
  • cibuľu nasekáme nadrobno
  • uhorky postrúhame
  • zalejeme nálevom a premiešame
  • šalát necháme odstáť v chladničke

Šalát môžeme podávať s opečenou bagetkou alebo toastovým chlebom.

Tagy: Predjedlo