recept_dezert

Dezert: Aj tak sa dá ...

Cícerový koláč.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • 900 g konzervovaného cíceru 
  • 300 g horkej čokolády
  • 100 g cukru
  • 4 ks vajec
  • 100 g masla
  • 1 bal. prášok do pečiva

Postup:

  • čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli
  • cícer zlejeme z vody a vymixujeme do mäkka
  • pridáme zvyšné ingrediencie vrátane roztopenej čokolády
  • všetko spolu zmiešame
  • pečieme v rúre na 200°C cca 30 minút
  • následne stiahneme teplotu na 190°C a pečieme ešte 15 minút

Dezert podávame s lesnou zmesou s karpatským brandy a so šľahačkou.

Tagy: Dezert