recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Nedeľa

Bravčové rezne so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:
Na zemiakovú kašu:

  • 1 kg zemiakov
  • 25 g masla
  • 1,5 dl mlieka
  • soľ

Na rezne:

  • 1/2 kg bravčového karé bez kosti
  • soľ
  • čierne korenie
  • strúhanka
  • hladká múka
  • 3 ks vajec
  • 0,5 dl mlieka
  • bravčová masť

Na uhorkový šalát:

  • 2 ks šalátových uhoriek
  • 2 dcl voda
  • 1 PL octu
  • 1 PL cukru
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:
Zemiaková kaša:

  • zemiaky ošúpeme
  • uvaríme do mäkka
  • vodu scedíme
  • pridáme mlieko a maslo
  • mixérom rozmixujeme do kašovitej zmesi
  • ochutíme soľou podľa chuti

Rezne:

  • bravčové karé nakrájame na rezne hrubé cca 0,5 cm
  • mäso vyklepeme
  • ochutíme soľou a korením
  • necháme odležať cca 30 min v chladničke
  • následne mäso obalíme v trojobale - najprv v hladkej múke, potom v rozmiešaných vajciach s mliekom a štipkou soli a nakoniec v 
    strúhanke
  • obalený rezeň vypražíme z oboch strán

Uhorkový šalát:

  • uhorky ošúpeme a nastrúhame najemno
  • dáme do misky
  • dolejeme cca 1- 2 dl studenej vody
  • pridáme polievkovú lyžicu octu a kryštálového cukru
  • ochutíme soľou a čiernym korením

Tagy: Jedlo