recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Pestrofarebná fantázia

Bravčová panenka s hríbovou omáčkou.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

Bravčová panenka

Slanina

Soľ

Korenie

Hrášok

Zemiaky

Hribova omáčka - cibuľa, hríby, smotana na varenie

Jedlé kvety

Rôzne veci na dozdobenie

Mikrobylinky

Postup: 

Napácujeme si panenku v olivovom oleji, korení, soli a obtočíme ich slaninkou a obalíme v alobale. Dáme do trúby, pečieme cca 20 až 30 minút. Medzitým si pripravíme hráškové pyré - dáme uvariť hrášok spolu s tromi zemiakmi. Do uvareného hrášku pridáme maslo, trochu mlieka a pomixujeme. Hríbová omáčka - orestujeme si cibuľu na oleji, keď pustí šťavu, pridáme hríby, orestujeme spolu a pridáme smotanu na varenie. Povaríme a servírujeme.

redakcia / AB

redakcia / AB

Viac článkov od autora