Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie
1 kg lososa
Olej a korenie na ryby
Talianska dlhozrnná ryža
Thajské červené curry
Himalájska soľ
Na omáčku
1 veľký citrón
2 limetky
Zázvor
Maslo
Hladká múka
Mlieko podľa potreby
Smotana na varenie
Postup
Lososa posypeme korením na ryby, zalejeme olejom a necháme pol hodinu odstáť. Zapekáme v rúre cca 20 minút. Ryžu namočíme a uvaríme v osolenej vode s prídavkom červeného kari. Citrón a limetky odšťavíme, kúsok zázvoru očistéme a nastrúhame na jemno. V hrnci roztopíme trochu masla a zaprášime hladkou múkou. Zalejeme mliekom a ochutíme citrusovou šťavou a zázvorom. Pridáme smotanu na varenie a varíme s pridávaním mlieka, až bude mať omáčka vhodnú konzistenciu.