Boršč Grigori Tikhnenko Bez servítky

Polievka: Krásnyj sup

Boršč.

Vyskúšajte Grigoriho recepty u vás doma.

Potrebujete: 

1) 5 malých cvikiel

2) 5 mrkiev

3) zemiaky

4) polovičná waleská kapusta

5) Paradajková pasta

6) Hovädzie mäso 300 g

7) Kyselina citrónová

7) Olivový olej

9) Korenie 

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Predhrejte multivarku, do hrnca vložte kus hovädzieho mäsa, podlejte studenou vodou, pridajte zemiaky nakrájané na veľké kocky.  Predohrejte panvicu s olivovým olejom.  Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu.  Keď je cibuľa osmažená, pridáme na panvicu nastrúhanú cviklu, nastrúhanú mrkvu, nakrájanú kapustu, posypeme korením a za občasného miešania dusíme asi 10 minút na miernom ohni. Zatiaľ čo sa zelenina dusí, odstráňte z vývaru penu. Do vývaru pridáme 2 bobkové listy. V procese dusenia zeleniny pridajte polovicu pohára paradajkovej pasty. Nakrájajte cesnak nadrobno, pridajte cesnak k zelenine, pridajte 6,7 kvapiek kyseliny citrónovej a zatvorte veko. Ďalej dusíme na miernom ohni. Asi po 40 minútach varenia mäso vyberte a nakrájajte na malé kúsky.  Nakrájané mäso vrátime späť do vývaru.  Pridajte všetku zeleninu z panvice do vývaru, panvicu zakryte a pokračujte vo varení na miernom ohni 20 - 30 minút.  Potom vypnite oheň a nechajte boršč vylúhovať asi hodinu. Podávame s kyslou smotanou a bylinkami podľa chuti.

Tagy: Polievka