ciki caki roláda - bez servítky

Dezert: Cikicaky

Roláda.

Pripravte si doma recepty z dnešnej epizódy Bez servítky.

Ingrediencie:

5 vajíčok

5 lyžíc cukru

3 lyžice vody

3 lyžice oleja

5 lyžíc múka polohrubá

200 g čokoláda na varenie

300 ml šľahačky

ovocie z konzervy, jahody, hrozno, 

 2 lyžice kakaa

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Dáme zohriať čokoládu so šľahačkou, keď sa roztopí, necháme vychladnúť cca 30 minút, zatiaľ si urobíme cesto. Vymiešame bielka s cukrom, do žĺtkov dáme cukor, olej, vodu, múku a vymiešané bielka, všetko spolu zmiešame, odoberieme menšie množstvo do cukrárenského vaku, na plech vystlaný papierom z cesta robíme obrazec ciki caki  a dáme zapiecť do rúry na ľ minúty, do ostatného  pridáme kakao a premiešame, cesto vylejeme na plech k ciki caki a pečieme cca osem minút. Vychladnutú čokoládu vyšľaháme do peny a potrieme ním celé cesto, na neho dáme ovocie a zrolujeme.  Ovocie dáme len do polky cesta. Chladíme 15 minút v chladničke a je hotovo. Na tanierik pridáme jahodu a hrozno, keďže sme vo vinárskej oblasti, hrozno nesmie chýbať. 

Tagy: Dezert