Pozor na revízora - emilian horvath (bez servitky)

Dezert: Pozor na revízora!

Puding s lístkovým cestom a ovocím.

Pripravte si doma recept z dnešnej epizódy Bez servítky.

Ingrediencie:

500 ml mlieka

2 zlaté klasy

1 vanilkový struk

2 lyžice hnedého cukru

250 g čerstvých jahôd

2 lyžice hnedého cukru

pár lístkov mäty

lístkové cesto (vybrať z chladničky min. 30 minút pred pečením)

maslo na vymastenie

Na posypanie:

škorica

hnedý cukor

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Postup rúru predhrejeme na 190 stupňov dáme variť mlieko do toho primiešame zlatý klas 2 lyžice cukru každý podľa svojej chuti ak chceme viac sladký môžeme aj viac cukru, vanilkový Struk a za stáleho miešania pridáme k varu kým nám krém nezhustne. V miske zmiešajte jahody s cukrom (ak sú jahody úžasne sladké, narábajte s cukrom opatrne), nadrobno nakrájanou mätou. 5 formičiek vymažte maslom. Lístkové cesto rozbaľte na pomúčenú dosku a vykrojte  5 koliesok s priemerom mištičiek v ktorých budete piecť. Zvyšné cesto rozdeľte na  5 rovnakých časti a vyplňte ním vnútro vymastených misiek, vyčnievajúce časti odrežte. Misky naplňte pudingom a ochutenými jahodami Vŕšky popichajte vidličkou, potrite mliekom a posypte škoricou alebo cukrom. Pečte približne 30 – 35 minút

redakcia / AB

redakcia / AB

Viac článkov od autora
Tagy: Dezert