Ramazottiho pozdrav (Monika Haklova, bez servítky, hlavne jedlo)

Hlavné jedlo: Ramazzotiho pozdrav

Lasagne Bolognese.

Pripravte si doma recept z dnešnej epizódy Bez servítky.

Cesto na lasagne: 

250 g Hladkej múky

2 celé vajcia,

2 KL

voda podľa potreby

Postup:

Zo surovín urobíme cesto a dáme ho na 15 min do chladničky, potom ho rozdelíme na 4 ks. Cesto vyvaľkáme, potom si narežeme potrebnú veľkosť lasagní, dáme variť do vriacej vody na 2 min. Vyberieme hneď naolejujeme, lebo sa zlepia.

Suroviny na lasagne: 

olivový olej

cibuľa

500 g mletého mäsa ( 250 g bravčove, 250 g hovädzie)

paradajkový pretlak

konzerva lúpaných paradajok

1-2 strúčiky cesnaku, korenie

2 ks postrúhanej mrkvy

soľ

nasekaný čerstvý alebo sušený rozmarín

tvrdý syr – Mozzarella, Eidam aleno Gouda.

Zdroj: TV JOJ

Na bešamel: 

maslo, hl. múka

soľ, korenie

mlieko

200 ml sladkej smotany.

Postup:

Na oleji podusíme cibuľu do zlatista, pridáme mäso a podusíme, potom pridáme ostatné ingrediencie. Dusíme, kým sa odparí prebytočná voda

Bešamel: 

Roztopíme maslo, pridáme múku, opražíme a pomaly zalejeme mliekom, dôležité na nízkej teplote, lebo sa vytvoria hrčky. Miešame kým nezhustne. Keď máme všetko hotové, ideme prekladať lasagne. Ja dávam na plech najprv bešamel, potom lasagne a na to maso, bešamel, nastrúhaný syr a takto pokračujeme, na poslednú lasagnu dáme len bešamel a poriadne posypeme syrom. Dáme zapiecť na cca 40 min na 200 stupňov Celzia.

Tagy: Jedlo