Ponamáčané v plodoch lásky (dezert, monika haklova, bez servitky)

Dezert: Pomáčané v plodoch lásky

Jahodové tiramisu.

Pripravte si doma recept z dnešnej epizódy Bez servítky.

Plnka: 

250 gr Mascarpone

250 g jemný tvaroh, smotana na šľahanie

50 g kryštálový cukor.

Postup:

Vyšľaháme sladkú smotanu, dáme do nej vanilku, primiešame mascarpone a tvaroh.

Jahodové pyré: 50 g kryštálový cukor, ja som použila mrazené jahody, ale keď je sezóna určite treba použiť čerstvé. 

Zdroj: TV JOJ

Piškótové cesto:

5 vajec, 5 PL práškový cukor, 5 PL hl. múka, 5 PL rastlinný olej, 2 KL prášok  do pečiva. Najprv vymiešame do penista celé vajcia s cukrom, potom pridávame pomaly múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej. Dáme na vymastený plech pečieme cca 25 min na 180 stupňov Celzia. Keď je piškót upečený a vychladený urobíme si z neho formu a začneme plniť poháre a to piškót, jahodové pyré, plnka a zasa…na posledný piškót dáme mascarpone a ozdobíme čerstvými jahodami.

Tagy: Dezert