hlavne jedlo v kabatiku (bez servitky, Zuzka)

Hlavné Jedlo: V kabátiku

Bravčová panenka s hríbmi.

Vyskúšajte recepty z dnešnej epizódy Bez servítky.

Suroviny:

3 bravčové panenky

0,5 kg nakrájanej oravskej slaninky

soľ, korenie,

0,7 kg zemiaky žlté

250 ml mlieko plnotučné

200 g masla

200 g hríbov (napr. suchohríby) 

250 ml smotany 33 %

3 PL olivový olej

vegeta, sušený rozmarín

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Panenku nakrájam na 10 cm kúsky ,osolím ,okorením, obalím v slanine a orestujem na panvici. Na panenku dám maslo a sušený rozmarín a dám zapiecť do rúry na 12 min. Zemiaky nakrájam, dám variť do vody, osolím a keď sú uvarené vymiešam ich s teplým mliekom a roztopeným maslom .

Omáčka: Na oleji opražím hríby, pridám smotanu, dochutím soľou, korením a vegetou a nechám prevrieť.

Tagy: Jedlo