hlavne jedlo (Tradičné Čechy doma) Martin Bez servítky

Hlavné jedlo: Tradičné Čechy doma

Sviečková s domácim knedlíkom.

Pripravte si doma recept z dnešnej epizódy Bez servítky.

Suroviny:

700 g hovädzie predné mäso

Mrkva 9 ks

Petržlen 4 ks

Malý zeler 1 ks

Smotana na varenie

Horčica

Brusnice

Zdroj: TV JOJ

Postup:

700 g hovädzieho predného okoreníme, nasolíme a prešpikujeme slaninkou a necháme odležať. Ošúpeme zeleninu a naložíme do jenskej misy. Mäsko orestujeme na oleji, vložíme k nemu zeleninku a podlejeme litrom vody. Dáme piecť. Po upečení mäsko vyberieme a nakrájame  na tenké plátky. Zeleninku rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie, horčicu, brusnice a necháme prevariť. Podávame s domácimi knedlíkmi.

Knedlíky:

Zmiešame nakrájané rohlíky (3 ks), mlieko (3 deci), 1 ks prášku do pečiva, maslo, soľ, bylinky, vajíčko, slaninku, múku a naložíme do vymastenej šálky ktorú ponoríme do vriacej vody.

Tagy: Jedlo