Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
hladká múka 1 kg
250 g kyslá smotana
Kvások (50 g droždia, 400 ml mlieko, soľ, cukor)
2 vajcia
Postup:
1 kg hladkej múky dáme spolu aj s kyslou smotanou 250 g spolu s 4 vajcami, polievkou lyžicou soli a cukru, toto všetko dáme do veľkej nádoby a potom tam nalejeme kvások zložený z 50 g kvásku a 400 ml mlieka, štipky soli a cukru (musíme ho nechať na teplom mieste, aby sa spravil vykvasil). Cesto si vypracujeme a dáme na 20 min do chladničky potom vyberieme a 1 kg cesto rozštvrtíme na bochníky, aby mal jeden 240 g. Potom na rozpálenom oleji vysmažíme.
Prílohy: domáca tatárska omáčka, vajcia, žĺtok, horčica, cibuľa, kyslé uhorky, korenie, soľ, olej citrónová šťava, údený syr, kečup a cesnaková pasta, slaninové čipsy