Dezert: Pavarottiho tajná obsesia veve papp

Dezert: Pavarottiho tajná obsesia

Tiramisu v pohári.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

dlhé piškóty

mascarpone 250 g

cukor kryštálový 125 g

4 žĺtky smotana na šľahanie

250 g amaretto

cca 180ml espresso cca 180 ml

horká čokoláda na posypanie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mascarpone. Vyšľaháme šľahačku a pomaly ju primiešame do žĺtkového krému. Zmiešame v miske espresso a amaretto cca rovným dielom a do tejto zmesi namáčame piškóty. Následne ich ukladáme do pohárov a vrstvíme krém a ďalšie namočené piškotý a ďalší krém. Pred podávaním na vrch nastrúhame horkú čokoládu.

Tagy: Dezert