Dezert: V studených mištičkách

Dezert: V studených mištičkách

Crème brûlée.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

10 – 15 ks domácich vajec

Smotana na varenie

500 ml smotany na varenie

1 vanilkový struk

50 g kryštálového cukru

cukor na posypanie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Oddelíme žĺtky od bielkov. Smotanu zohrejeme v hrnci a pridáme do nej vanilkový cukor, vanilkový struk a zamiešame. Následne smotanu aj s hrncom vložíme do veľkej misky s ľadom necháme vychladnúť. Keď je smotana vychladnutá, pridáme rozmiešané žĺtky a dobre zamiešame. Následne celú zmes vlejeme do nádob, ktoré vložíme na pekáč, kde musíme pridať vodu, aby misky nepraskli a potom vložíme do rozohriatej trúby na 100 stupňov a pečieme cca 1, 5 hodiny. Po dopečení dáme do chladu. Pridáme kryštálový cukor, ktorý skaramelizujeme flambovacou pištoľou.

Tagy: Dezert