Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
700 g Kuracie mäso
700 g Panenka
Listový šalát podľa chuti
2 kg zemiaky
Raclette syr
Polotvrdý a plnotučný syr Ementál
Korenie na grilovanie
Kyslá smotana
Rozmarín
Limetka, citrón
Dressing Salsa rosada:
125 ml kečup
200 ml majonéza
2 ČL cukor
4 ČL limetková šťava
Soľ
Mleté čierne korenie
Koňak alebo brandy na dochutenie
Dijonský dressing:
125 ml majonéza
60 – 80 ml Dijonská horčica
60 – 90 ml med
Pažítkový dressing:
30 g pažítka
200 g kyslá smotana 16 %
30 – 50 ml olivový olej extra panenský
Soľ
Mleté čierne korenie
Postup:
Panenku si odblaníme a odstránime šľachy. Panenku a Kuracie mäso nakrájame a napácujeme. Do mäsa pridáme cesnak, citrónovú šťavu, korenie a olivový olej. Necháme odstáť v chlade. Zemiaky nakrájame, plech pomastíme olivovým olejom, vložíme zemiaky, pridáme rozmarín a soľ. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov a priebežne kontrolujeme. Na záver si pripravíme 3 druhy dresingov – Salsa rosada, pažítkový a dijonsky. Všetky ingrediencie zmiešame a necháme odstáť v chlade. Podávame a pripravujeme pred hosťami na špeciálnom raclette grile.