Hlavné jedlo: Paseka na krumpli Moňa

Hlavné jedlo: Urob si sám

Kuracinka a panenka na grile s dressingami, pečenými zemiakmi, syrmi a šalátom.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

 Ingrediencie:

700 g Kuracie mäso

700 g Panenka

Listový šalát podľa chuti

2 kg zemiaky

Raclette syr

Polotvrdý a plnotučný syr Ementál

Korenie na grilovanie

Kyslá smotana

Rozmarín

Limetka, citrón

Dressing Salsa rosada:

125 ml kečup

200 ml majonéza

2 ČL cukor

4 ČL limetková šťava

Soľ

Mleté čierne korenie

Koňak alebo brandy na dochutenie

Dijonský dressing:

125 ml majonéza

60 – 80 ml Dijonská horčica

60 – 90 ml med

Pažítkový dressing:

30 g pažítka

200 g kyslá smotana 16 %

30 – 50 ml olivový olej extra panenský

Soľ

Mleté čierne korenie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Panenku si odblaníme a odstránime šľachy. Panenku a Kuracie mäso nakrájame a napácujeme. Do mäsa pridáme cesnak, citrónovú šťavu, korenie a olivový olej. Necháme odstáť v chlade. Zemiaky nakrájame, plech pomastíme olivovým olejom, vložíme zemiaky, pridáme rozmarín a soľ. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov a priebežne kontrolujeme. Na záver si pripravíme 3 druhy dresingov – Salsa rosada, pažítkový a dijonsky. Všetky ingrediencie zmiešame a necháme odstáť v chlade. Podávame a pripravujeme pred hosťami na špeciálnom raclette grile.

Tagy: Jedlo