Dezert: Eyjafjallajökull

Dezert: Eyjafjallajökull

Lávový koláčik.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:  

Horká čokoláda 65 %

Trstinový cukor

Vajcia

Maslo

Hladká múka

Mrazené ovocie

Šľahačka

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Najprv si jemne vymastíme formičky maslom, môžete použiť aj formu na muffiny, aby sa nám potom koláčiky ľahko vyberali. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom, poriadne premiešame a odstavíme zo sporáka. Za občasného miešania necháme trochu  vychladnúť. Vo väčšej miske ručne metličkou vyšľaháme vajíčka s trstinovým cukrom, pridáme roztopenú čokoládu s maslom a premiešame. Na záver pridáme preosiatu múku a zamiešame. Hotové cesto nalejeme do pripravených formičiek, poukladáme na plech na pečenie (ak použijete keramické formičky) a dáme piecť na 7 – 12 minút pri 200 °C. Čas pečenia sa líši od druhu rúry, radšej pozorne sledujte sprievodné znaky – koláčiky sú hotové, ak sa odlepujú od stien foriem a navrchu sú jemne chrumkavé. Dôležité je, aby sa upiekol len povrch koláčika a vnútro zostalo vláčne a "surové".  Po upečení ich vytiahnite z rúry, nechajte minútu postáť na kuchynskej linke a potom ich opatrne vyklopte na tanier.

Tagy: Dezert