Dezert: In vino veritas

Dezert: In vino veritas

Tiramisu v pohári.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

5 ks čerstvé vajcia

5 PL hnedý cukor

500 g Mascarpone

1 balíček dlhé cukrárske piškóty

3 šálky silnej kávy

1 dl Amaretto

1 PL kakao

Jahody

Mäta

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Do dvoch misiek oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme cukor a vyšľaháme až kým sa cukor nerozpustí. Pridáme mascarpone a jemne zašľaháme do žĺtkového krému. Nakoniec opatrne zamiešame sneh, tak aby v ňom ostalo čo najviac vzduchu. Vychladnutú kávu zmiešame s Amarettom a nalejeme do misky s dostatočne širokým dnom pre pohodlné máčanie piškót. Piškóty jednu po druhej máčame v likérovej káve z oboch strán, ale krátko, aby sa nám nerozmočili. Ukladáme ich do misky alebo pohára. Keď uložíme prvú vrstvu, nanesieme na ňu polovicu krému. Potom uložíme ďalšiu vrstvu namočených piškót a zakryjeme druhou polovicou krému. Vrch zasnežíme kakaom preosiatym cez sitko, dozdobíme jahodou a lístkom mäty a uložíme do chladničky vychladiť.

Tagy: Dezert