Dezert: a2+b2=c2

Dezert: a2+b2=c2

Nepečené karamelové mascarpone.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie na korpus:

250 gramov Lotus sušienky

120 gramov maslo

Plnka:

500 gramov tvaroh jemný

250 gramov mascarpone

250 mililitrov šľahačka

Patisserie 120 gramov

Práškový cukor

Zdroj: TV JOJ

Karamel:

130 gramov kryštálový cukor

70 gramov maslo

100 mililitrov šľahačková smotana 30%

Postup:

V mixéri rozmixujeme karamelové sušienky, pridáme roztopené maslo a dobre v miske rukou pospájame. Natlačíme zmes do formy na pečenie (24 - 23cm). Tvaroh s práškovým cukrom jemne zmixujeme, pridáme aj mascarpone. Vychladenú šľahačku Patisserie samostatne vymixujeme dotuha a ručne vareškou vmiešame do zmesi. Na korpus zo sušienok navrstvíme plnku. Pekne uhladíme a dáme koláč do chladu, kým urobíme karamel.

Karamel: 

Do hrnca nasypeme cukor a miešame, kým sa nerozpustí a jemne nezhnedne, pridáme maslo a za stáleho miešania vytvoríme konzistentnú zmes, pridáme šľahačku, zamiešame, kým nie je karamel pekne hladký a odstavíme. Karamel nalievame na koláč, keď je teplý, musí sa liať, ale zároveň nesmie byť horúci. Dáme do chladu na deň a noc. Ozdobíme posekanými lieskovcami, orechmi, arašidmi alebo podrvenými sušienkami. Cheesecake režeme teplým nožom, aby sa nám nelepil na nožík.

Tagy: Dezert