Dezert:  100 cm a dosť!

Dezert: 100 cm a dosť!

Metrový koláč.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Cesto:

5 vajec

260 g práškového cukru

260 g hladkej múky

10 PL oleja

8 PL teplej vody

½ balíka prášku do pečiva

2 PL kakaa

Zdroj: TV JOJ

Plnka:

500 ml mlieka

2 vanilkové pudingy

1 vanilkový cukor

250 g masla

150 g práškového cukru

rum

Poleva:

5 čokolád na varenie

1 malé maslo

Postup: 

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridávame teplú vodu a olej. Nakoniec prisypeme múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice pridáme kakao a premiešame. Každé cesto nalejeme do vymastenej a vymúčenej formy na srnčí chrbát a pečieme pri 180 stupňoch Plnka: vanilkové pudingy zmiešame s mliekom a cukrom a uvaríme podľa návodu. Do uvareného pudingu vmiešame roztopené maslo, cukor a rum. Vychladnuté cesto nakrájame na tenké plátky. Jednotlivé pláty namáčame do plnky, a lepíme na seba a striedame bledé a tmavé cesto. Nakoniec celý koláč potrieme plnkou a zalejeme čokoládovou polevou.

Tagy: Dezert