Predjedlo. Plnené šampiňóny

Predjedlo: Rošáda v bielych klobúkoch

Plnené šampiňóny.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

Šampiňóny

Pór

Bravčova šunka

Maslo

Soľ

Korenie

Eidam

Cesnak

Olivový olej

Bambino v črievku

Tousty

Parmezán, bazalka, petržlenová vňať na ozdobu

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Šampiňóny očistiť vybrať nožničky, ktoré si necháme na použitie. Zmiešame olivový olej a cesnak natrieme šampiňóny aj z vnútra aj z vonka. Rozpustíme maslo, na ktorom udusíme nožičky zo šampiňónov spolu s pórom. Keď to bude mäkké pridáme bravčovú šunku tavený syr, soľ, korenie a naplníme šampiňóny. Pridáme na vrch eidam a dáme do trúby na 200 stupňov 15-20 min podľa veľkosti šampiónov. Ozdobíme bazalkou, petržlenovou vňaťou a parmezánom.

Tagy: Predjedlo