Polievka: Utopený hraboš

Polievka: Utopený hraboš

Domáci vývar.

Vychutnajte si aj u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

1/2 domáca sliepka

1/2 zeler

1/2 kaleráb

1 ks petržlen + zväzok vňate

Zelená paprika

Nové + čierne korenie

Soľ

Zväzok Ligurčeku

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Do studenej vody dáme sliepku, soľ, korenie taktiež v celku pridáme všetku zeleninu a zväzky. Vývar kontrolujeme, keď sa objavuje pena zoberieme sito a dáme ju preč, aby sa nezakalil vývar, varíme min 3 hodiny na miernom ohni, zeleninu môžeme vybrať skôr podľa potreby. Nemusíme vyberať všetku.

Príloha:

Strúhanka

Hrubá múka

Vajíčko

Soľ

Postup:

Múku, vajcia vypracujeme do cestička a nastrúhame ho, potom vložíme do vriaceho vývaru a uvaríme.

Tagy: Polievka