Hlavné jedlo: Didiny na džúse

Hlavné jedlo: Didiny na džúse

Kuracie prsia na pomarančoch, zemiakové pyré s karfiolom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Kuracie prsia

Pomaranče

Olej

Pomarančový džús

Bujón

Víno

Med

Čierne korenie

Soľ

Maslo

Mlieko

Zemiaky

Karfiol

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Zemiaky a karfiol si v osolenej vode uvaríme do mäkka. Zmiešame spolu, pridáme maslo, mlieko a soľ sa spravíme pyré. Kuracie mäso si odblaníme, narežeme na steakové plátky a posolíme a ochutíme. Mäso opečieme na panvici. Džús zmiešame s medom. Opečené mäso zalejeme vínom, vývarom z bujónu a džúsom, pridáme na plátky pokrájané pomaranče a podusíme. Servírujeme s kúskami celých pomarančov.

Tagy: Jedlo