Dezert:  Šľahacina

Dezert: Šľahacina

Čokoládová pena s tvarohom a jahody.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

mascarpone 500 g

piškóty 300 g

jahody mrazené 500 g

čerstvé jahody 500 g

šľahačková smotana 3 x

cukor kryštál

vanilkovy cukor

čokoláda na varenie 500 g

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Mascarpone šľaháme s tvarohom cukrom. Šľahačku vyšľaháme. Vodu, cukor uvaríme a vložíme tam čokoládu a zmiešame so šľahačkou. Mrazené jahody uvaríme s cukrom. Nakoniec prepasírujeme, Všetko ukladáme do pohárov – piškóty, macarpone, čokoládová pena, jahody. Na vrch dáme čerstvé jahody aj maliny, aj čučoriedky.

Tagy: Dezert