Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
hovädzí krk
cibuľa
masť
vývar
červená mletá paprika
paradajkový pretlak
tvrdšie rožky
droždie
múka
rasca mletá
vajcia
olej
cesnak
štipka cukru
Postup:
na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, až kým nezhnedne. Pridáme na kocky pokrájané mäso a chvíľu opekáme. Pridáme mletú červenú papriku, zalejeme vývarom a dáme paradajkový pretlak a cesnak. Necháme dusiť, kým nie je mäso mäkké. Podávame s knedľou. Knedľa: Do misy dáme múku, soľ, trošku cukru, rozdrobíme droždiee a pridáme pokrájané rožky. Zalejeme vodou a vypracujeme cesto na knedľu. Necháme kysnúť asi 45 minút. Po vykysnutí vyformujeme knedle a varíme v osolenej vode asi 20 – 25 minút. Po vybratí knedle popicháme nožíkom a môžeme potrieť olejom.