Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
kačacie prsia s kožou
batáty
bezlaktozové maslo
čierne korenie
soľ
rukola
pomaranč
citrón
zázvor
mäta
Postup:
Kačacie prsia narežeme kožu a očistíme, dáme na panvicu na 5 minút a sz každej strany zatiahneme (okorenené a osolené), vložíme do nádoby a necháme piecť v rúre pri 200 stupňoch ešte 10 minút. Môžeme pridať rozmarín.
Batátové pyré:
Ošúpeme a nakrájame zemiaky na tenké plátky, ktoré potom orestujeme na masle a potom pridáme trochu vlažnej vody citrónovej kôry, mäty a zázvoru. Zemiaky budú hotové, keď sa budú rozpadať pod vareškou. Pridáme trochu smotany a rozmixujeme do hladka a môžeme nakladať na tanier, na záver si pripravíme rukolový šalát, do ktorého pridáme šťavu z pomaranča a olivový olej, korenie, soľ. Rukolu uložíme pod mäso.