Polievka: Kyslá streda

Polievka: Kyslá streda

Kapustnica s klobáskou a s mäskom.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

1 kg kyslej kapusty

1 ks klobása na varenie

400 g údeného mäsa

300 g bravčového mäska napríklad orech

1 ks väčšiu cibuľu

Zdroj: TV JOJ

sušené hríby

olej

bobkový list

čierne celé korenie

nové korenie

mletá červená paprika

hladká múka

olej

Postup: 

Do hrnca dáme olej, na drobno nakrájame jednu väčšiu cibuľu, necháme ju piecť do zlatista. Potom pridáme 1 kg umytej nakrájanej kyslej kapusty, pomiešame a chvíľku podusíme. Potom zalejeme vodou a pridáme soľ, bobkový list, čierne a celé korenie, vegetu, nakrájané údené mäsko a bravčové. po hodinke tam pridáme nakrájanú klobásu a sušené hríby a varíme pokiaľ všetko nezmäkne, keď už je všetko uvarené, spravíme si zásmažku z oleja, hladkej muky a červenej papriky a pridáme do polievky.

Tagy: Jedlo