Dezert: Najskôr spodok, potom vŕšok

Dezert: Najskôr spodok, potom vŕšok

Jablčník so škoricou s penou a karamelom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

1,5 kg jabĺk

500 g polohrubej muky

3 vajíčka

cukor 200 g

200 ml mlieka

200 ml oleja

prášok do pečiva

škorica

3 vanikové cukre

cukor do plnky

cukor na karamel

2x biela čokoláda

smotana 250 ml na šľahanie 33 %

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Vyšľaháme si vajíčka do peny, pridáme cukor, mlieko, olej. múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Polovičku cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme to do trúby na 10 min. Medzi tým si nastrúhame jablká, zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a pridáme škoricu.Tuto zmes nanesieme, na cesto ktoré si po desiatich minútach vyberieme z trúby a zalejeme zvyšným cestom a šup späť do trúby. Potom si v smotane na šľahanie roztopíme bielu čokoládu. Zmes dáme vychladiť a potom ju vyšľaháme a podávame už s upečeným koláčikom. Nakoniec si v hrnci roztopíme cukor s urobíme karamel, ktorý vlievame cikcak do studenej vody, mali by sa nám urobiť také karamelové vlasy, ktoré budú slúžiť ako dekorácia.

Tagy: Dezert