Hlavné jedlo: Z panvice do pece, sa to krásne zapečie

Hlavné jedlo: Z panvice do pece, sa to krásne zapečie

Bravčová Panenka s vínovou redukciou, mrkvovo zemiakové pyré.

Pripravte si u vás doma recept podľa Bez servítky!

Suroviny:

bravčová panenka

soľ

čierne korenie

cesnak

tymian

olivový olej

alobal

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Umytú bravčovú panenku som si okorenil a osolil z obidvoch strán, vložil som panvicu na oheň a pridal som olivový olej, keď už mame olej rozohriaty, pridáme bravčovú panenku a pečieme z obidvoch strán - 3 min z jednej strany a 3 min. z druhej strany. Keď sa nám panenka upiekla, pripravíme si plech, na ktorý vložíme z panvice panenku a pridáme aj výpek z panenky, pridáme roztlačený cesnak a čerstvý tymian . Zakryjeme alobalom a dáme do rúry, ktorú máme rozohriatu na 130 až 160 stupňov Celzia. Pečieme približne 20 - 25min. Keď sa nám panenka upiekla, nakrájame a môžeme servírovať.

Vínová Redukcia:

Ingrediencie:

červené víno

maslo

soľ

korenie

kukuričný škrob

Postup:

Do hrnca si pridáme červené víno a dáme do varu na cca 15 - 20 min. Keď sa nám víno zredukovalo, odstavíme z ohňa a pridáme maslo, soľ a korenie. Pred servírovaním zahustime kukuričným škrobom.

Mrkvovo-zemiakové pyré:

zemiaky

mrkva

cibuľa

smotana

maslo

soľ

korenie

Postup:

Očistenú cibuľu, mrkvu a zemiaky pridáme do hrnca zalejeme vodou a pridáme do varu. A varíme až do mäkká. Keď je zelenina uvarená zlejeme vodou a pridáme smotanu, maslo, korenie a soľ, rozmixujeme do hladka.

Tagy: Jedlo