Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
bravčová panenka
soľ
čierne korenie
cesnak
tymian
olivový olej
alobal
Postup:
Umytú bravčovú panenku som si okorenil a osolil z obidvoch strán, vložil som panvicu na oheň a pridal som olivový olej, keď už mame olej rozohriaty, pridáme bravčovú panenku a pečieme z obidvoch strán - 3 min z jednej strany a 3 min. z druhej strany. Keď sa nám panenka upiekla, pripravíme si plech, na ktorý vložíme z panvice panenku a pridáme aj výpek z panenky, pridáme roztlačený cesnak a čerstvý tymian . Zakryjeme alobalom a dáme do rúry, ktorú máme rozohriatu na 130 až 160 stupňov Celzia. Pečieme približne 20 - 25min. Keď sa nám panenka upiekla, nakrájame a môžeme servírovať.
Vínová Redukcia:
Ingrediencie:
červené víno
maslo
soľ
korenie
kukuričný škrob
Postup:
Do hrnca si pridáme červené víno a dáme do varu na cca 15 - 20 min. Keď sa nám víno zredukovalo, odstavíme z ohňa a pridáme maslo, soľ a korenie. Pred servírovaním zahustime kukuričným škrobom.
Mrkvovo-zemiakové pyré:
zemiaky
mrkva
cibuľa
smotana
maslo
soľ
korenie
Postup:
Očistenú cibuľu, mrkvu a zemiaky pridáme do hrnca zalejeme vodou a pridáme do varu. A varíme až do mäkká. Keď je zelenina uvarená zlejeme vodou a pridáme smotanu, maslo, korenie a soľ, rozmixujeme do hladka.