Dezert: Le Moulin Rouge

Dezert: Le Moulin Rouge

Éclair plnený vanilkovým kŕemom a poliaty v čokoláde.

Vychutnajte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

mlieko

hl. múka

voda

vajcia

soľ

práškový cukor

kryštálový cukor

33 % smotana na šľahanie

maslo

vanilkový cukor

zlatý klas

horká čokoláda

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Eclairs - rúru predhrejem na 190 °C, plech si vyložím papierom na pečenie. Vodu, mlieko, soľ, cukor a maslo dám do hrnca a privediem k varu. Prisypem preosiatu múku a premiešam do hladka. Cesto odpaľujem pri nižšej teplote, pokiaľ nie je hladké a nelepí sa na dnu a steny hrnca, cca. 2 - 3 minúty. Cesto vyberiem z hrnca a dám do misy a miešam do mierneho vychladnutia. Postupne pridávam vajcia. Cesto dám do cukrárenského vrecka s rezanou špičkou o priemere 12mm a na pripravený plech nastriekam banány o dĺžke cca. 12 cm. Banániky poprášim práškovým cukrom a dám piecť do vyhriatej rúry. Zhruba po 20 minútach znížim teplotu na 170 stupňov a ešte ďalších 10-12 minút dopekám. Na vanilkový krém si zmiešam 2/3 mlieka a dám variť spolu s cukrom. Do zvyšku mlieka rozmiešam žltý, zlatý klas, vanilkový cukor a prilejem do vriaceho mlieka. Miešam a nechám prejsť varom. Do “banánov” urobím malé otvory a pomocou vrecka s úzkou špičkou ich naplním. Čokoládu zalejem horúcou smotanou nechám chvíľku odstáť a potom vymiešam do hladka. Za občasného miešania nechám polevu zachladnúť a trochu zhustnúť. Máčam a dozdobím.

Tagy: Dezert