Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Prísady:
Hovädzia sviečková
Soľ a korenie podľa chuti
Tymian
Rozmarín
Maslo - 50 g
Zemiaky - 2 kg
Maslo - jedno celé
Soľ podľa chuti
Parmezán - 250 g
Vlažne mlieko - 250 ml
Demiglace - 250 g
Víno červené - 150 ml
Tymian - 50 g
Postup:
Mäso si nakrájame na 200 g porcie, dáme na panvicu a prudko opečieme z jednej aj druhej strany po 3 min. Potom sporák stíšime a ešte pečieme z jednej aj druhej strany 5 minút. Postupne pridávame maslo, cesnak, soľ a bylinky. Potom necháme odpočinúť ešte tak 7 min
Zemiaky si uvaríme, po uvarení rozpučíme. pridáme soľ, maslo a vlažné mlieko. Nakoniec vmiešame strúhaný parmezán.
Omáčku spravíme tak že do hrnca dáme víno, necháme redukovať a po redukovaní pridáme demiglace a bylinky, necháme ešte chvíľu variť a môžeme servírovať