Hlavné jedlo: Pasák na masle

Hlavné jedlo: Pasák na masle

Hovädzí steak zo sviečkovej s parmezánom, omáčkou z vína a masla, grilovanou zeleninou a zemiakovým pyré.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Prísady:

Hovädzia sviečková

Soľ a korenie podľa chuti

Tymian

Rozmarín

Maslo - 50 g

Zemiaky - 2 kg

Maslo - jedno celé

Soľ podľa chuti

Parmezán - 250 g

Vlažne mlieko - 250 ml

Demiglace - 250 g

Víno červené - 150 ml

Tymian - 50 g

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Mäso si nakrájame na 200 g porcie, dáme na panvicu a prudko opečieme z jednej aj druhej strany po 3 min. Potom sporák stíšime a ešte pečieme z jednej aj druhej strany 5 minút. Postupne pridávame maslo, cesnak, soľ a bylinky. Potom necháme odpočinúť ešte tak 7 min

Zemiaky si uvaríme, po uvarení rozpučíme. pridáme soľ, maslo a vlažné mlieko. Nakoniec vmiešame strúhaný parmezán.

Omáčku spravíme tak že do hrnca dáme víno, necháme redukovať a po redukovaní pridáme demiglace a bylinky, necháme ešte chvíľu variť a môžeme servírovať

Tagy: Jedlo