Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
2 ks panenky
2 až 3 balíky plátkovej slaniny
Rozmarín
soľ a korenie
Omáčka:
50 strúčikov cesnaku
200 ml smotany na šľahanie
Bujón alebo zeleninový vývar
Biele čierne korenie
Soľ
dve lyžice trstinového cukru
Pyré:
2 balenia červenej šošovice
3 PL paradajkového pretlaku
2 strúčiky cesnaku
2PL olivového oleja
0,5 čl kurkumy
0,5 čl rasce
0,35 čl drvené čili
Soľ podľa chuti
Postup:
Najskôr si spravíme pyré. Šošovicu dáme variť do vody kým nezmäkne, potom ju scedíme a necháme si 2 lyžice vody v ktorej sa varila dáme ju do misky pridáme 2 lyžice vody, pridáme pretlak, pretlačený cesnak, olivový olej, kurkumu, rascu drvené čili soľ všetko spolu pomixujeme tyčovým mixérom.
Omáčka:
50 strúčikov cesnaku si ošúpeme dáme ich vcelku do hrnca do oleja a dusíme kým nebudú zlatisté. Pridáme smotanu, vývar a necháme zredukovať, potom dochutíme bielym čiernym korením, trstinovým cukrom a soľou. Všetko spolu zmixujeme tyčovým mixérom.
Panenka:
Panenku si očistíme od blán, okoreníme a osolíme sprudka opražíme na panvici z každej strany. Obalíme ju v slanine, posypeme rozmarínom a dáme na plech do ktorého vylejeme výpek. Dáme piecť na 200 stupňov približne 8 - 12 minút.